Ekološka proizvodnjaEkološki uzgoj sirovina i proizvodnja eko proizvodi


Tvrtka Stella Mediterranea je ponosni nositelj oznake green mark kao oznake izvrsnosti proizvoda i pozitivnog odnosa prema okolišu, a uz konvencionalnu proizvodnju linije Stella Croatica , razvili smo posebnu liniju proizvoda iz ekološke proizvodnje pod nazivom Stella Bio koji nose certifikat ekoloških proizvoda( proizvod s 95% ili više ekoloških sastojaka).

Naime, radi se o proizvodima u čijoj proizvodnji nema primjene mineralnih gnojiva, pesticida, hormona i slično.

Ipak, ne radi se samo o izostavljanju agrokemikalija, već o složenijem procesu u kojem se dugoročnost proizvoda omogućuje:
1.    pažljivim odabirom sirovina iz ekološkog uzgoja 
2.    procesom termičke obrade eko sirovina bez dodavanja sintetički proizvedenih konzervansa i aditiva

Proizvodnjom naših eko proizvoda pokazujemo da poštujemo visoke standarde zaštite okoliša i razvijamo kvalitetan odnos s krajnjim konzumentom proizvoda.
Današnji osviješteni potrošač među mnoštvom proizvoda dostupnih na tržištu bira one koji nose eko oznaku. Osim što čuvaju ljudsko zdravlje, proizvodi koji nose eko oznaku imaju važnu ulogu u očuvanju i brizi za okoliš jer takva proizvodnja ne zagađuje ni tlo ni vodu.

Da bi jedan sustav bio ekološki, potrebno je i da ispuni zahtjev da isti bude poljoprivredno – ekološko uravnotežen, odnosno da postoji harmonija među njegovim podsustavima koje čine tlo, životinje, bilje i sl. Na taj način eko proizvodnja povećava svoju bioraznolikost na svakoj razini prehrambenog lanca, od bakterija do sisavaca.